Prevodteljske usluge BZ Djeca Vitezova PDF Ispis E-mail
Prevoditeljske usluge u turizmu

U suradnji sa Turističkom zajednicom Vukovarsko Srijemske županije, BZ Djeca Vitezova provela su dva dana uz talijanske novinare sa poznate RAI 3 televizije, za emisiju GEO & GEO.

Uz veliko zanimanje za poznatu cestu zlatne niti, istražili smo običaje i delicije Županje. Talijanske smo novinare upoznali sa fodrukovanjem, zlatovezom, šlinganjem, izradom potkova, no i sa ukusnim kruhom iz krušne peći, slavonskim kulenom, šaranom na rašljama..

Uz idealno vrijeme i odličnu organizaciju TZ Županje, mogli smo se upoznati sa svim običajima i načinom života, iznimno zanimljivih Šokaca, dok su nam prelijepe snaše srčano pjevale „Škripi đeram", perući rublje na izvoru.

 

2303201146023032011462

2303201146923032011484

U sklopu razgledavanja grada Vukovara, gostima se prezentirala bol i ponos na Vukovarsku tragediju i ratne događaje. Uz teške uzdahe iznenađeni novinari su pratili svaku riječ pojašnjavanja muzeja ratne bolnice, masovne grobnice Ovčara i svih tužnih događaja Domovinskog rata.

U organizaciji Vukovarskog obilaska sa TZ Vukovar, provezli smo goste Dunavom i vidjeli grad sa pogleda rijeke koja spaja i razdvaja, što je ujedno dalo ime dokumentarnoj emisiji koja je snimana.

Gosti su imali priliku vidjeti izradu medenjaka prema receptu starom 100 godina, upoznati Vukovarsku prošlost, snimiti procvjetalu prirodu grada na Dunavu, te na polasku za Ilok uhvatiti i prekrasan zalazak sunca.

zalazak

U Iloku smo dočekani od dir. TZ Ilok obišli raskošne Iločke podrume i prepričali gostima tajne sačuvanog vina stoljećima, kao i uspješno spašenog dijela vina, uslijed Domovinskog rata, te povijest dvorca i vina, talijanske obitelji Odescalchi.

ilok4_b

Slijedom razgovoru sa dir. TZ Ilok o nemilim događajima rata na Iločkom području, dr. Vesne Bosanac, heroine ratne Vukovarske bolnice, gradonačelnika - branitelja Željka Saboa, kao i prezentirano od ratnih iskustava naše braniteljske zadruge, talijanski su novinari odlučili ponovno posjetiti Slavoniju i posvetiti dokumentarnu emisiju samo sjećanju na Domovinski rat.

 

web_ovckrievi

Da se nikada ne zaboravi !!

 

Pitamo Vas

Koji je Vaš tip čamca?
 

Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sviđa ti se?

Online korisnika

online gostiju: 3 

Posjećenost

posjeta : 84017
american_express Maestro
Uz gotovinska plačanja odobravamo i plačanje karticama: American Express do 60 rata; Maestro do 6 rata.