Nautic - plast čamci PDF Ispis E-mail
Tajmen 525

Sa razvojem novih tehnologija, naročito sa dostupnošću tih tehnologija na našem tržištu, kao i pojavljivanjem svjetskih proizvođača motora kao što su Johnson, Evinrude, Yamaha, Honda itd.javila se ideja Nautic Plasta da prvobitni čamac pretočimo u jedan ozbiljan čamac imenom Tajmen sa nešto većim dimenzijama,dužine 5.25 m i širine 1.40 m sa kvalitetnom nadogradnjom koja je „stopljena“ u osnovicu čamca Tajmen te čini jednu kompaktnu cjelinu.Sa dužinom palube čamca Tajmen od 1.90 m na kojoj se nalaze dobro dihtajuća vrata i u kojoj je moguće smjestiti od vesla do pecaroškog pribora, do zadnje klupe za sjedenje u kome je istovremeno i spremište za rezervoar. Zračne komore, ventilacija spremišta za rezervoar i svi metalni dijelovi na čamcu Tajmen su od inox-a i samo su dio kvalitete čamca Tajmen. Ono što je najvažnije to su njegove plovne karakteristike (čamac Tajmen maksimalno brzo i stabilno ide u rasponu motoraod 4 -30 KS sa motorom od 8 KS glisira, a od 15 KS vuče jednog skijaša na vodi), stabilnost pri vožnji, funkcionalnost pri ribolovu ili pak vožnji čamca u sportsko-rekreativne svrhe, estetski izgled, kvaliteta ugrađenog materijala i na kraju krajeva njegova maloprodajna cijena su osnovna obilježja ovog čamca nazvanog Tajmen po imenu ribe koja predstavlja sinonim vrijednosti, brzine, snage i veličine.

Tehničke karakteristike

Tajmen 5.25

Proizvodi Nautic-plast

Dužina

5,25 m

Širina

1,40 m

Visina

0,48 m

Težina

175 kg

Gaz

0,05 m

Nosivost

4 osobe

Dozvoljeno opterećenje

1200 kg


DSC08170

Mahseer 5.55

Nakon Tajmena 5.25 , koji je proizvod 30godina iskustva ribolova na Dunavu , rodio se još jedan briljantan čamac tvrtke NAUTIC PLAST koji svojim tehničkim karakteristikama, plovnošću i estetskim izgledom, preuzima primat i pokreće još veće mogućnosti, još veći izazov, komfor i brzinu. Kako je čamac Tajmen postigao izvanredan rezultat u svojoj klasi i potpuno opravdao dato mu ime, tvrtka je otišla još jedan korak dalje i rodio se novi čamac nazvan Mahseer 5.55 po ribi koja je kralj himalajskih rijeka. Mašer je moćna riba , najveći član iz porodice šarana i nastanjuje prostranstva širom Azije , od Himalaja do tropskih šuma Tajlanda. Kao što je Tajmen najveća riba u svojoj porodici salmonida, tako je Mahseer najveća riba u porodici šarana koja predstavlja vrhunac snage, brzine i veličine jedne riječne ribe! Čamac Mahseer u svojoj višoj klasi postavlja nove standarde drugim proizvođačima te sa svojom dužinom od 5.55m i širinom od 1.75m, ima izuzetno velike plovne mogućnosti . Mašer je računalno projektiran čamac u kome su ugrađena sva dosadašnja iskustva sa Dunava vodeći pri tom računa na elegantan estetski izgled ali i funkcionalnost koja se očekuje od ovakvog čamca. Prednji dio čamca je katamaransko korito za razbijanje valova a drugi dio čamca prelazi u V i završava u blago V dno koje pruža maksimalnu stabilnost i udobnost pri vožnji i u najtežim uvjetima. Maksimalni motor je predviđen od 50KS a sa 25KS već postiže izvanredne rezultate i brzinu preko 50 km/h . U Mahseeru se vrlo udobno voze četiri odrasle osobe (a može i više), pri čemu se čamac ponaša izuzetno stabilno i pouzdano. Pored kvalitetne izrade, čamac posjeduje niz detalja koji pružaju udobnost u korištenju, neodoljivu estetsku liniju tako da je opći dojam više nego očaravajući baš kao i riba Mašer koja je prepuna izazova, snage i elegancije!


mahseer-novi-camac

mahseer5mahseer6mahseer7mahseer9

 
Anton plast čamci PDF Ispis E-mail

A - Plast 400


Lagani gliser otvorenog tipa i velike stabilnosti.

Zbog male težine i gliserske konstrukcije i sa manjim vanbrodskim motorima priuštiti će vam nezaboravni ugođaj glisiranja te ga možete koristiti i za razne vodene sportove.
Dužina : 4,00 m
Širina: 1,60 m
Visina: 0,45 m
Masa: 120 kg
Nosivost: 4 osobe
Max snaga motora: 15 Kw
Max brzina: 20 čvorova

 

zamjena

 

 

A Plast 530

A-plast 530 je elegantan, lagan čamac, pogodan za ribolov, rekreaciju i jednodnevne izlete,
te izuzeto dobrim plovnim karakteristikama i mogućnošću vožnje veslom na kraćim relacijama.

Dužina: 5,30
Širina:1.50
Visina trupa:0,45
Gaz:0,03-0,15
Dozvoljena nosivost:600 kg
Težina:120 kg
Prepoučeni motor: do 8 ks

A-plast_560

A-plast 570
je masivan, izuzetno stabilan čamac, dobrih plovnih karakteristika, namenjen ribolovu i rekreaciji na vodi. Pod palubom se nalaze prostrani bunkeri za smeštaj prtljaga koji se zatvaraju pomoću vrata sa ugrađenim bravicama, a duplo dno i bokovi formiraju zračne komore koje ćine ćamac nepotopivim.

Dužina:5,70m
Širina:1.80m
Visina:0,65m
Težina:220 kg
Gaz:0,03-0,15m
Dozvoljena nosivost: 600,00 kg

 

web_bz_003

A-plast Cabin

A-plast Cabin je čamac elegantnih I usklđenih linija, izuzetno dobrih plovnih karakteristika. Pogodan je za višednevni boravak na vodi, jer njegova komforna kabina pruža sve uvjete za ugodan odmor I boravak na vodi.

Dužina: 5,70m
Širina: 1,80m
Visina: 1,42m
Gaz: 0,15m
Težina: 340 kg
Dužina kabine: 2,40m

A-plast10


Kanu i sandolina A plast

Kanu A-plast i sandolina su namjenjeni za sport i rekreaciju kako na brzim, tako i na mirnim vodama. Kanu ima odlične plovne karakteristike, stabilan je i namjenjen za sve sportaše, rekreativce, avanturiste i ljubitelje prirode.

Dužina:4,70m
Širina:0,90m
Visina:0,65m
Težina:40 kg
Nosivost 2 osobe
Cijena :
Sandolina(jedan veslač): 3.000,00 kn
Kanu (za 2 osobe): 3.500,00 kn

A-plast_kajak

 


Odaberite proizvođača

Pitamo Vas

Koji je Vaš tip čamca?
 

Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sviđa ti se?

Online korisnika

online gostiju: 7 

Posjećenost

posjeta : 84019
american_express Maestro
Uz gotovinska plačanja odobravamo i plačanje karticama: American Express do 60 rata; Maestro do 6 rata.